• 17.07.2017 kl.16:10
 • Far er like viktig som mor

 • Far blir flau når han må være med på selfie midt på gata :) !


   

  Hva om jeg ikke får morsinstinket? Det tenkte jeg ofte. Det bekymret meg veldig. Da jeg gikk gravid følte jeg ikke at jeg hadde de rette følelsene for det lille nurket i magen. Jeg viste at hun var mitt barn og at jeg skulle ta vare på henne, men jeg var urolig for å ikke FØLE det da hun kom, at hun var min og forsvare og min å ta vare på. 

  Jeg kan ikke beskrive følelsene mine da hun ble lagt på brystet mitt for første gang. Det var blandet. Jeg kjente på både redsel, glede og forvirring. Men det tok ikke lenger en et par timer før jeg kjente morsinstinktet. Jeg ble urolig og følte en stor trang til å ha henne tett inntil meg og beskytte henne og gjøre henne tilfreds. Disse følelsene blir sterkere og sterkere for hver dag som går. Jeg er ofte urolig og slapper egentlig aldri helt av når hun ikke er i armene mine. Jeg er alltid på vakt. Det er en god følelse samtidig som det gjør meg litt nervøs. Jeg blir nervøs for alle "farene" hun kan bli utsatt for. Ting jeg ikke kan kontrollere. Jeg gjør alt jeg kan for at hun skal ha det bra og legger henne sjeldent ned om hun ikke virker 100% fornøyd. Morsinstinket.  Når hun gråter og jeg ikke helt vet hva hun gråter for, så blir jeg ikke irritert, jeg blir ikke sint, eller lei, jeg blir frustrert over at hun har det "vondt". Jeg blir lei meg når hun gråter. 

  Hun gråter sjeldent. Hun ligger for det meste og sover. Hun er en liten sove dukke. I natt sov vi alle tre gjennom hele natten. Hun våknet tre ganger, fikk mat og sovnet inntil brystet mitt. Ja takk til flere slike netter. Det er så ubeskrivelig godt å våkne med henne inntil meg og se at hun har det bra. Hun har alt hun trenger og hun får all den kjærligheten hun trenger av oss begge. Selv om det gikk overraskende bra i natt så vet jeg jo at alle netter ikke er like behagelige så jeg har allerede pumpet melk som står i kjøleskapet så far kan mate henne om jeg er for sliten. Dette syns jeg også er en god måte for far å kunne delta i matingen. Min kjære har allerede uttrykt at han misunner nærheten jeg får med henne da jeg ammer. Far er like viktig som mor og jeg syns også det er viktig at de to sammen får oppleve "ammingen" selv om det ikke blir like nært som hos meg så vil hun føle på at far også kan gi henne det hun trenger. 

  I dag var vi på kontroll for å sjekke vekten hennes. Siden hun veide 2600 da hun kom til så har jeg måtte gi henne tillegg på morsmelk 3 ganger i døgnet. I dag på kontrollen fikk vi beskjed om at det trenger vi ikke lenger og gjøre da hun faktisk har gått opp 285 gram på 4 dager. Hun veier nå 2885 gram og det var vist en imponerende vektoppgang ! Stolt mor og stolt far forlot sykehuset i dag !  

  Siden hun nå har tisset på både meg og overmadrassen vår to netter på rad så gikk vi til innkjøp av tisselaken i dag. Hun sover med bleie men når hun ligger på siden så tisser hun tydeligvis utenfor bleia. Bleiene er også litt for store, selv om vi kjøper de minste vi finner på butikken, men dette går seg nok raskt til om hun fortsetter og vokse så bra som hun gjør nå !    

   

  11 kommentarer

  17.07.2017 kl.19:33

  Fine lille familien ^^

  Sjekk "dunstan baby language" Hvis du lurer på hva de forskjellige type gråtelydene betyr. Alle under 3 mnd lager visst like lyder for like type ting. Stemte på min da han var baby, så er veldig spennende. Og hvis du ser at babyen smatter eller stikker tunga ut, så er hun sulten. Det er sånn de ber om mat før de begynner å gråte.

  Skikkelig koselig at morsinstinktet kom på plass så kjapt. Kos dere masse sammen alle tre :)

  Christine Antonsen Andersen

  17.07.2017 kl.20:09

  Anonym: Takk for tips <3

  Christine Antonsen Andersen

  18.07.2017 kl.21:52

  Anonym: Takk det skal vi <3 og takk for tips !

  Shitbull

  17.07.2017 kl.21:41

  Hei. Et lite tips er å sjekke at du har brettet ut kanten på bleien, hvis den lekker. Min førstefødte var også 2600 gram.

  Christine Antonsen Andersen

  18.07.2017 kl.21:51

  Shitbull: Bretter den alltid ut :)

  18.07.2017 kl.15:11

  Husk på advarsel om å ikke bruke pledd foran åpningen på vogna.Nurket må få luft

  Christine Antonsen Andersen

  18.07.2017 kl.16:09

  Anonym: Det er ikke tildekt på begge sidene :)

  Unni Haugen

  18.07.2017 kl.15:15

  Husk på advarsel om ikke å bruke pledd foran åpningen av vogna. Nurket må ha luft 💖

  Christine Antonsen Andersen

  18.07.2017 kl.21:51

  Unni Haugen: Det er ikke helt tildekket :)

  Torunn

  20.07.2017 kl.21:26

  Ha en fin kveld videre, dere tre :)

  Christine Antonsen Andersen

  20.07.2017 kl.22:48

  Torunn: Takk <3 det skal vi

  Skriv en ny kommentar

  Christine Antonsen Andersen

  Christine Antonsen Andersen

  26, Trondheim

  Ble mamma til vakreste ine 11.07.2017 <3 På denne bloggen deler jeg alt fra min fortid som rusmisbruker og min hverdag som mamma. Veien kan være vanskelig men så utrolig verd det !

  Kategorier

  Arkiv

  hits