• 16.07.2017 kl.13:44
 • Første turen ute i den store verden !

 • I går var vi ute i den store verden for første gang. Jeg var litt nervøs og spent på hvordan det skulle bli, spesielt siden det var uten barnefar og jeg følte meg litt utrygg på hvordan jeg skulle gjøre ting.

  Alt kom plutselig litt brått på. Jeg viste at jeg skulle ha henne med meg, men det var langt ifra alt jeg hadde tenkt på. Mens vi gjorde oss klare, dukket det opp flere ting som jeg ikke hadde tenkt på at måtte gjøres. Stellebagen måtte pakkes og være med, hva skulle den inneholde? , jeg måtte bli enig med meg selv om hva jeg skulle ha i vogna ifh temperatur, hvilke klær skulle hun ha på? trengte hun lue? Hvordan legge sammen vogna? Om hun gråter mens jeg triller, triller jeg bare videre eller må jeg ta henne opp med engang? Det var litt stressende og ikke vite alle svarene, men alt årdnet seg helt fint og jeg kom frem til gode løsninger på alt!

  • I stellebagen pakket jeg et skift, bleier, våtservietter, bleieposer og et ekstra helseteppe

  • Jeg valgte og kle henne i en ullbody med med sparkebukse over, og en lue

  • I vogna ble det kunn laken som underlag siden det var 20 grader ute, et helseteppe øverst i vogna slik at det skulle føles tryggere for henne uten og ha det helt åpent rundt hodet, et babyteppe og en tynn vogndyne

  • Da hun gråt i vogna, var det fordi hun var sulten så jeg satte meg ned og ammet

  Som sagt, jeg fant gode løsninger og ting falt naturlig på plass

  Jeg dro med min beste venninde som også hadde med sitt barn på 4 mnd som jeg er gudmor til. Det var godt å være to i samme situasjon, dog jeg følte på at det kanskje var litt for tidlig for min del. Det er jo kun fire dager siden fødselen.

  Hun sov hele bilturen men da vi kom fram til shoppingsenteret ble det med engang litt stress. Hun måtte både mates og skiftes med det samme vi kom fram. Jeg skulle sette meg ned og amme offentlig for første gang. Jeg har alltid sett på det og amme offentlig som veldig naturlig men jeg merket at jeg følte meg veldig blottet og litt utrygg i situasjonen, men jeg måtte komme over den kneika og vi greide det ! Med glans vil jeg si !

  Det var faktisk en hyggelig eldre mann som stoppet opp og sa til meg hvor flink han syns jeg var som satt der og ammet, da han tydeligvis skjønte at det kunne være litt vanskelig. Det gjorde godt ettersom jeg følte at veldig mange stirret der jeg satt. Det var sikkert bare jeg som la ekstra godt merke til de rundt meg siden jeg følte meg litt utsatt. Etter ammingen sovnet hun med engang og jeg kunne legge henne ned i vogna igjen.

  Jeg kjente på nervene heletiden mens vi var ute. Jeg var redd for alt og ingenting og følte meg veldig overbekyttende. Hun er jo helt forsvarsløs, noe som gjør oss begge veldig sårbare og jeg merket jeg var veldig på vakt. Alt i alt så syns jeg den første turen ute gikk fint men jeg håper jeg klarer og slappe av litt mer neste gang.

  Nå ligger både far og barn og sover etter en ganske heltisk natt der mor har fått sovet mer enn far <3

  Elsker jenta mi <3

  4 kommentarer

  16.07.2017 kl.17:17

  Herlig! Husker jeg selv følte meg litt eksponert. Men babyen må ha mat, og det er ikke sånn at man danser toppløs på bordet for oppmerksomhet når man ammer et barn. Det er naturlig og et reelt behov.

  Åssen er formen din? :)

  Christine Antonsen Andersen

  16.07.2017 kl.18:50

  Anonym: nei sant :) Formen min er helt fin, merker jo at kroppen har vært gjennom noe men føler meg faktisk ganske sprek og opplagt :)

  16.07.2017 kl.19:51

  Tipper at all den treningen i svangerskapet har bidratt godt til at du er i såpass god form etter fødselen :)

  Frode Angel Pettersen

  17.07.2017 kl.03:20

  Det er vakkert og fint og se en mor som ammer offentlig. Det er det mest naturlige som finnes. Samme som en gravid mage er den fineste mangen som finnes.

  Skriv en ny kommentar

  Christine Antonsen Andersen

  Christine Antonsen Andersen

  26, Trondheim

  Ble mamma til vakreste ine 11.07.2017 <3 På denne bloggen deler jeg alt fra min fortid som rusmisbruker og min hverdag som mamma. Veien kan være vanskelig men så utrolig verd det !

  Kategorier

  Arkiv

  hits