• 06.07.2017 kl.23:11
 • Psykisk forberedelse til fødselen

 • Tenkt jeg skulle skrive litt om tankene mine rundt fødselen. Først så gruet jeg meg veldig og jeg hadde på kanten til fødselsangst. Dette har roet seg nå og jeg tenker at dette skal gå bra. Jeg må ikke psyke meg UT men OPP! Dette er mine tanker for å roe ned nervene:

  Kroppen min er jo laget for å gjennomgå dette og jeg stoler på at den vet hva den skal gjøre. Jeg er forberedt på og jobbe sammen med kroppen min og lytte til den. Jeg skal prøve så godt jeg kan og slappe av og la all stress stenges inne en plass i hjernen der jeg ikke kommer til.

  Det kommer til å gå bra og det kan faktisk hende at jeg ikke syns det er så vondt som alle sier.

  Alle sier jo at det er vondt og jeg skjønner at det ikke er smertefritt.

  Jeg håper på en ukomplisert fødsel og jeg er ganske sikker på at kroppen min klarer dette helt fint !

  Jeg vet fortsatt ikke hvordan jeg stiller meg til smertelinndring, altså epidural. Jeg vil ta det som det kommer og se an smertene.

  En av bakdelene med epidural er jo at fødselen kan ta noe lenger tid. Den hemmer smerte men den hemmer også sammentrekningene i livmora.

  Jeg VET at jeg kommer til å være utrolig sårbar etter fødselen og er ikke helt sikker på hvordan jeg stiller meg til besøk samme dag. Jeg tror jeg trenger iallefall en dag på følelsene mine og å bli litt kjent og vant med babyen vår før jeg vil slippe til noen andre.

  4 kommentarer

  Bjørg

  06.07.2017 kl.23:55

  Da jeg (19 år gammel) skulle ha min førstefødte var jeg bestemt på at jeg ikke skulle rope før det var SKIKKELIG vondt. Og vips, så var fødselen over. Jo da, det var ekstremt vondt, men jeg trodde faktisk det skulle være enda verre. Prøvde lystgass, men den ble jeg kvalm av. Min første fødsel tok 2,5 time, og fødsel nr to 3,5 time. Heldig!!!

  Tror du kommer fortere til hektene uten alskens smertestillende.

  07.07.2017 kl.00:34

  Med all den treningen du har holdt på med i graviditeten så er kroppen din sterk og godt rustet for fødsel. :) Det er den største økten man skal gjennom, så det er skikkelig bra at du er trent nå :) Tror dette kommer til å gå veldig fint. Selv om jeg ikke kjenner deg, og du skriver at du er irritert fordi du er hormonell, så lyser staheten og viljestyrken din frem på bloggen. Det kommer hvertfall godt med nå!

  07.07.2017 kl.02:13

  Det kommer til å gå bra, følelsen du opplever kan ikke beskrives. Men den er kjempe god. Jeg glemmer det aldri.🐰🐶😊😊

  08.07.2017 kl.17:07

  Det går nokk bra :D Jeg trengte ikke noe med mine (bare badekar) og det var absolutt ikke så vondt som noen sier. Er litt kraftigere mens smerter bare.

  Jeg tror at det går fortere når man kommer i badekar og det hjelper også mye på smertene. Sovnet der begge gangene :)

  Skriv en ny kommentar

  Christine Antonsen Andersen

  Christine Antonsen Andersen

  26, Trondheim

  Ble mamma til vakreste ine 11.07.2017 <3 På denne bloggen deler jeg alt fra min fortid som rusmisbruker og min hverdag som mamma. Veien kan være vanskelig men så utrolig verd det !

  Kategorier

  Arkiv

  hits