• 26.06.2017 kl.22:51
 • jeg orker ikke forholde meg til dette! (men jeg må)

 • Nå orker jeg ikke sitte inne med det lenger. Frustrasjonen må ut ! jeg føler for å bli hørt og få fortsåelse! Jeg føler vi rett og slett har blitt lurt. Dette er for meg er veldig sårt tema og kjenner jeg er usikker på om jeg skal dele det, men det blir ikke noe bedre av å sitte inne med det. Jeg vil også dele det med tanke på flere som kan være i samme situasjon. Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg så har vi etter tre møter med resursteamet og helse og velferd takket ja til en samarbeidsplan med resursteamet der det er et vedtak som må signeres av oss og barne og familieverntjenesten. I starten så var vi begge negative til dette ettersom vi helst ikke vil ha noe og gjøre med de. Men nå skal jeg fortelle hvordan dette gikk seg til. 

  Etter to møter der vi takket nei til dette vedtaket for oppfølging så ble vi innkalt til et tredje møte der de la det frem på en måte som fikk oss til å forandre mening. De fikk oss til å føle at det var et trygt valg og at dette vedtaket kom til å "beskytte" oss mot fremtide eventuelle bekymringsmeldinger som kan bli sendt inn til barne og familievernstjenesten, men det de også sa til oss var at OM vi ikke takket ja til dette vedtaket så kom de selv til og sende inn en bekymringsmelding. Da de sa dette følte vi jo i grunn ikke at vi hadde noe valg. Etter dette møte følte vi at vi hadde tatt det rette valget og vi følte oss trygge med at vi hadde de i ryggen. 

  Etter en uke så får vi et brev i posten; "bekymringsmelding" sendt inn av de selv. Hva i hellvette tenkte jeg og ringte med en gang for å finne ut av dette. Det jeg får til svar er at de ikke har sendt inn noen melding og at det er bare barne og familievernstjenesten som kaller det for det. Det er det dummeste svaret jeg kunne fått. Avtalen var at nå som vi hadde gått med på å skrive under på dette vedtaket så skulle de kalle inn barne og familiverntjenesten til et møte der vi skulle skrive under. Jeg tviler sterkt på at de bare "kaller" en møteinnkalling for en bekymringsmelding ! 

  Slik er situasjonen i dag. Jeg tenker på dette fra jeg står opp til jeg legger meg. Jeg er redd for hva som vil skje og jeg frykter det værste. Selv om det kanskje ikke er noen grunn til det så kan jeg ikke la vær å bli påvirket av alle skrekkhistoriene jeg har hørt om barnevernet, der de rett og slett kommer og henter barnet fra foreldrene uten forvarsel. Nå har jo vi blitt "lovet" at dette ikke er tilfelle i vår situasjon, men hvordan kan vi stole på det når de allerede har gått bak ryggen på oss?? 

  "Om dere ikke går med på dette vedtaket så vil vi sende inn bekymringsmeling" sier de. Vi går med på vedtaket og en uke senere så mottar vi en bekymringsmelding likevell ! Jeg er så forbanna frustrert ! 

  Dette går så innmari utover hverdagen min og jeg får ikke konsentrert med om det som er viktig. Jeg går bare å bygger opp et enormt sinne til det neste møtet. Hvordan skal vi kunne forholde oss til disse menneskene som ikke holder ord? 

  Vårt første møte med barne og familievernstjenesten er i neste uke. For meg er det en uke med bekymring, frustrasjon, usikkerhet, uvitenhet og sinne !!

   

   

  9 kommentarer

  .

  26.06.2017 kl.23:31

  De kommer ikke bare å tar barnet ditt uten videre, det er i strid med barnevernsloven. Så ikke bekymre deg for det, slapp av, samarbeid med de og nyt siste delen av graviditeten din :)

  Sofia

  26.06.2017 kl.23:49

  Ville så absolutt samarbeidet.

  Og jo det står i bv loven at hvis det er stor nokk bekymring så kan de troppe opp på sykehuset med politi.

  Jeg ville forlanget og vært på et familiehjem der dere kan få råd og veiledning 😊

  Torunn mæhlen

  27.06.2017 kl.00:35

  Etter jeg har hatt mye med dem å gjort gjennom årene så vil jeg uansett anbefale dere å samarbeide med dem.vet at det egentlig kan være mot deres vilje men jeg tror det er best.hvis dere gjør alt riktig å har alt på det rene så skal det være trygt.dere kan også ta en prat med en barneverns advokat for å få råd å samtidig ha advokaten i bakhånd hele tiden.infomer alt til han å kreve alltid kopi av alle møter å alt de skriver.dere har krav på all informasjon om det de skriver.lykke til.dette kommer til å gå bra.

  Marie

  27.06.2017 kl.00:42

  Barnevernet har fått mye kritikk på dette i både VG og Dagbladet, EMD har 9! Saker fra det norske barnevernet på bordet fordi bv har tatt unger fra foreldrene uten gyldig grunn (hvis jeg husker rett)

  Men det er vanskelig å bruke sakene som har blitt omtalt i media som en pekepinn på hvordan bv egentlig opererer, siden ingen liker å kritisere seg selv i media så kan det være at noen viktige opplysninger ikke har kommet frem.

  Hvis/når bv begynner å snakke om fosterhjem eller lignende så ville jeg ha tatt kontakt med en advokat, du kan også sende inn spm rundt saken din til gratis advokat hjelp, de kan svare på om hvilke rettigheter du har og hva som er best å gjøre i en sånn situasjon, du må prøve åpent ikke gjøre den værre og gi de en grunn til å bli bekymret, som feks å bli så sint at du klikker på de feks. Det er nå du må være sterk og holde hodet kaldt, opptre saklig og ikke la følelsene styre deg.

  Enslig mamma

  27.06.2017 kl.16:05

  Villa skaffa mæ en god advokat å tatt med på alle møter. Det gjor jeg. Å vent til slutt. Bv prøvd sæ på alt mulig. Æ va ikke en god mamma pga fortiden (20 år siden). Så kom neste unnskyldning me at æ hadd så mang badboy venner å hang i feil miljø. Så slætta æ alle. Så vist jo all badboyan kor æ bodd. Så Ungen fikk ikke bli me mæ hjæm. 14 daga etterpå så flytta æ såklart. Så kom den en ny unnskyldning om at æ ikke va på jobb å hadd faste rutiner. Nei såklart sykmeldt æ mæ for å ha tid til Barneværnet. For å ha dæm mot sæ e en 100% jobb i sæ sjøl. Så etter 2 månder me bare tull å fjas fra bv fikk æ me mæ ungen hjem. Å æ e sinnsyk gla for at æ hadd advokat som snakka for mæ. For den tia dær e tøff å man kan si my teit man kan angre på. Så bare ett tips fra ei som har vorre gjennom så si det samma;)

  Åja dæm kom 5 timer etter sønnen min va født å tok han.

  Æ hadd aldri snakka me bv før det engang.

  Masse lykke til!:) <3

  martin

  27.06.2017 kl.19:20

  Folk som sier det står i loven, dem kommer ikke å bare henter osv. Dem har helt totalt feil..

  Er ikke for ingenting at Norge nå er i hele 9 rettsaker for brudd på menneskerettighetene bare i år!! (å taper hver gang)

  Rekorden av et annet land er 5 saker å norge nesten dobler dette!!

  kom dere ut av landet. det er eneste rådet..

  Mvh En som selv måtte flykte landet da dem kom å bare tok barnet helt uanmeldt, helt uten grunnlag. Flyktet til Sverige, startet ny familie der. Har nå 1 barn med ett til på vei. Har fått bekymringsmelding fra Norge til Svensk barnevern å dem undersökte å fant ikke noe feil....

  Barevernet i Norge er en stor katastrofe som bare dysses ned. Men det er store demonstrasjoner verden over ukentlig mot norsk barnekidnapping..

  Kom dere ut, for dere får ikke beholde barnet.. Husk mine ord..

  Ingrid Kristine Bordal

  27.06.2017 kl.19:56

  Jeg ville samarbeidet. De kom å tok ungene mine rett etter fødsel uten advarsel.

  Bjørg

  27.06.2017 kl.22:46

  Kjære Christine. Jeg nekter å tro at barnevernet kommer og tar barnet ditt sånn uten videre. Hvis du har vært ærlig i bloggen din, og det tror jeg at du har, så ser det ut til at du har rimelig skikk på livet ditt. Dermed er jeg sikker på at du får mulighet til å prøve deg i den viktige mammarollen.

  For all del ikke røm landet, som noen foreslår. Inngå heller et samarbeid, ta i mot gode råd, og spør om det du er usikker på. Jeg er sikker på at dette skal gå bra :-)

  Selma

  30.06.2017 kl.05:34

  Jeg fikk brev om at bekymringsmelding var henlagt plutselig, uten at jeg visste at de hadde sendt bekymringsmelding i det hele tatt.. har flytta til sverige, men av helt andre grunner enn å flykte fra dem. Ble litt paff, men virker som det er standard for de å sende inn bekymringsmelding. Tror det går fint, ikke bekymre deg. De er jo der for å hjelpe, og i mine øyne virker du som en smart og oppegående jente :-)

  Skriv en ny kommentar

  Christine Antonsen Andersen

  Christine Antonsen Andersen

  26, Trondheim

  Ble mamma til vakreste ine 11.07.2017 <3 På denne bloggen deler jeg alt fra min fortid som rusmisbruker og min hverdag som mamma. Veien kan være vanskelig men så utrolig verd det !

  Kategorier

  Arkiv

  hits