• 04.05.2017 kl.21:27
 • Mine tanker om foreldrerollen !

 • Hei bloggen ! Har fått spørsmål om hvilke tanker jeg har om mammarollen ! Jeg tenker nå at dette blir null problem for meg ! Det ligger jo i alle kvinners natur å kunne ta vare på barnet sitt. Jeg føler meg ikke mindre kvalifisert eller egnet til å bli mor fordi om jeg har en rus fortid. Jeg mener egentlig at det ikke har noe sammenheng med hvordan evnen min til å ta vare på barnet mitt blir. Nå er det jo også slik at jeg sluttet ikke å ruse meg pga av graviditeten, jeg sluttet av andre grunner et år før jeg ble gravid. Jeg føler allerede stor tilknytning til barnet i magen min og jeg gleder meg til hun kommer til verden og til å få være mor ! Jeg er jo førstegangs fødende så selvfølgelig er jeg usikker, usikker på hvordan ting vil føles og hvordan livet mitt vil bli snudd på hodet! Men jeg ser ikke på det som noe problem mer. Jeg er i stand til å gi barnet mitt like mye kjærlighet, omsorg og energi som alle andre mødre som ikke har slitt med rusproblematikk. Rusproblematikken er for meg et avsluttet kapittel men som jeg om og om igjen opplever at andre reagerer veldig sterkt på. Jeg hadde skjønt det bedre om graviditeten var grunnen til at jeg slutta. En mor kan gi akkurat like my kjærlighet og omsorg da, så fremst det er noe hun vil, men jeg skjønner at det kan by på flere problemer vis graviditeten og barnet er selve grunnen til avsluttet rusmisbruk. Jeg vet at dette er noe jeg klarer fordi jeg vil. Jeg føler meg klar og jeg føler heller ikke jeg trenger mer hjelp enn andre i min situasjon. Jeg blir faktisk ganske irritert når jeg får høre f.eks. "du trenger vell litt mer opfølging enn andre" siden, nei jeg gjør ikke det ! Jeg føler ikke det. Og om vi skulle trenger hjelp så vil vi selvfølgelig be om det, men slik som ting er nå så er vi fult kapable til å klare dette selv ! Det eneste som bekymrer meg er plassen vi bor på, jeg syns ikke den er egnet for å ha barn på pga beliggenheten og at jeg syns rett og slett leiligheten er for liten ! Jeg bekymrer meg også for økonomien ! Men det siste jeg bekymrer meg for er vår rolle som gode omsorgsfulle og ansvarsfulle foreldre !

  Hittil har graviditeten spilt på lag med meg , mitt største problem er å få på meg sokker og sko, og at jeg går på do 1000 i døgnet, men jeg kan ikke klage. Jeg har null svangerskapsplager og jeg føler meg like frisk som alltid.

  Jeg har også en svært tålmodig og omsorgsfull kjæreste som alltid stiller opp for meg. Han både vasker og lager mat til meg og han takler hormonene mine bedre enn meg ! Han er også en svært forståelsesfull samtalepartner så jeg bruker han både som kokk, sykepleier og psykolog <3

  I dag er det 71 dager igjen til termin og jeg føler det begynner å bli dårlig plass i magen min ! Hun er svært aktiv og sparker såppas hardt at det til tider gjør vondt selv om det er godt å få bekreftelse på at hun er der !

  Jeg har tatt bilder vær uke så jeg kommer til å legge ut et innlegg med bilder uke etter uke !

  Sånn ellers, akkurat i dag har vært litt trist. Jeg våknet opp til å få vite at jeg ikke var en av finalistene til brun og blid og er skikkelig sint på meg selv fordi jeg ikke stemte meg selv frem ! Dumme meg ! Men jeg skal ikke gi opp, og skal prøve meg igjen neste år også ! Dette var jo noe jeg virkelig ville og som kunne vært super positivt for meg !

  7 kommentarer

  04.05.2017 kl.21:31

  fin

  du må få deg mange barn

  Elin Olufsen

  04.05.2017 kl.23:07

  Den følelsen og kjærligheten du kommer til å oppleve når babyen kommer er fantastisk, det ligger i oss alle kvinner uannsett bakgrunn❤ Den må du nyte😊

  Alenemamma

  05.05.2017 kl.00:55

  Hei :) De fleste snakker bare om hvor fint og flott det er å få barn, og det er det jo. Men prøv å forbered deg på at det vil bli tøft også! Det kommer dager hvor du bare føler deg sliten og lei. Jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg på forhånd hvor tøft det faktisk kan være til tider, og at noen dager kan føles uoverkommelige, og at det er helt normalt å føle på! Det er ingen skam i å be om hjelp innimellom, uansett fortid :) Masse lykke til! Det å få et barn er det fineste som finnes i verden <3

  07.05.2017 kl.08:57

  Hei :) var jeg som spurte det spm som du svarte på her. Og jeg mente ikke at jeg trodde du ikke kom til å takle mammarollen på noen måte, altså. Bare så du ikke tenker det :) Jeg var mer nysgjerrig på hvordan du så på det generelt, siden jeg liker å lese om sånne ting ^^

  Tror virkelig du kommer til å bli en fin mamma :)

  Christine Antonsen Andersen

  07.05.2017 kl.10:40

  Anonym: Hei ! Nei jeg trodde heller ikke det, men da jeg begynte å skrive om det så falt det naturlig inn å ta med fortid siden det er er noe folk reagerer på som jeg ofte får høre og blir stilt spørsmål om :)

  07.05.2017 kl.21:23

  Bra du ikke trodde det ^^ og skjønner du vil nevne det. Er jobdessverre mye fordommer ute å går. Og apropos fordommer så vil jeg bare si det, tilfelle du ikke visste det, at dersom helsesøster eller noen andre (lege, jordmor eller hvem som helst av helsepersonell) ikke er respektfull eller du skulle føle at de ikke forstår dere, så kan man bytte. Også mens man er på sykehuset og skal føde. Sånt er så viktig for en god opplevelse. Håper jo du slipper å oppleve sånne mennesker, men er kjekt å vite om hvis du ikke visste det fra før, så klart :)

  Christine Antonsen Andersen

  07.05.2017 kl.23:13

  Anonym: Takk , det viste jeg ikke :)

  Skriv en ny kommentar

  Christine Antonsen Andersen

  Christine Antonsen Andersen

  26, Trondheim

  Ble mamma til vakreste ine 11.07.2017 <3 På denne bloggen deler jeg alt fra min fortid som rusmisbruker og min hverdag som mamma. Veien kan være vanskelig men så utrolig verd det !

  Kategorier

  Arkiv

  hits